Wimperextensions header

Wat zijn wimperextensions


Als je wimperextensions laat zetten, worden de nepwimpertjes haartje voor haartje op je wimpers aangebracht. Dit wordt ook wel de one by one-techniek of individual eyelash extensions genoemd. De schoonheidsspecialiste zal dan kunnen variëren met de lengte van elke wimper afzonderlijk. Deze techniek kost het meeste tijd, maar geeft wel het mooiste en natuurlijkste effect.

De nephaartjes worden van dierenhaar (nertsen of vossen) gemaakt, maar er bestaan tegenwoordig ook hele goede synthetische haartjes. Voor sommige mensen met allergische reacties kunnen de synthetische extensions uitkomst bieden.

Het plaatsen van de wimperhaartjes gebeurt heel precies en met speciale wimperlijm. Het ligt voor de hand dat het belangrijk is dat iemand ervaring heeft met het zetten van wimperextensions en daar dus tenminste een cursus voor heeft gevolgd. Vraag altijd naar de ervaring van de schoonheidsspecialiste!

Als de wimperextensions goed worden gezet dan worden je eigen wimpers door de nephaartjes een klein beetje verlengd. Het effect is dan fantastisch!

Andere technieken

Naast de one by one-techniek kunnen wimperextensions ook worden geplaatst met een zogenaamde wimperstrip. Er wordt dan een hele strip wimpers op je eigen wimpers geplakt. Het effect hiervan is leuk, maar een stuk minder mooi dan extensions die met de one by one-techniek worden geplaatst.

Er is ook nog een tussenweg. De wimperextensions worden dan als plukjes op je gewone wimpers geplakt. Ook deze methode geeft niet hetzelfde effect als de one by one-techniek. Je voelt onze voorkeur wel aan: als het even kan, laat je wimperverlenging dan door een professionele salon één voor één op je wimpers plakken.

Klik hier voor de locaties om wimperextensions te laten zetten

Kim Kardashian Eyelash Extensions

© Glenn Francis, www.PacificProDigital.com

Waarom zou ik wimperextensions laten zetten?

Extensions zijn geschikt voor allerlei situaties. Bijvoorbeeld voor feesten of andere speciale gelegenheden, maar ook gewoon op vakantie zijn ze handig (ook in een tent zie je er mooi uit met je lange wimpers!) Het spaart je daarnaast ook nog eens tijd omdat je niet met je wimpertang en mascara in de weer hoeft.

Lengte van de extensions

Afhankelijk van je type ogen, kun je kiezen voor korte, medium of lange wimperextensions. Ook kunnen verschillende lengtes worden gebruikt omdat dat er erg natuurlijk en mooi uitziet. Een ervaren schoonheidsspecialiste zal dat dus ook doen.

Nadat de extensions zijn gezet, moet je de lijm rustig laten drogen en proberen niet in je ogen te wrijven. Het is natuurlijk zonde als je nieuwe nepwimpers direct uitvallen. Verder moet je, zoals we al zeiden, erg oppassen met producten op oliebasis, omdat de extensions daar niet tegen kunnen. Als je dus toch (extra) mascara wilt gebruiken, zorg dan dat deze  niet op oliebasis is!

Na het zetten van de extensions

Nadat de de nepwimpers gezet zijn, blijven deze een aantal weken goed zitten. Je moet wel voorzichtig zijn met het gebruik van gezichtsproducten op oliebasis. De olie in deze producten kan ervoor zorgen dan de extensions loslaten. De speciale wimperlijm kan namelijk niet tegen olie. Omdat je eigen wimpers zelf ook zo af en toe uitvallen (maak je geen zorgen, dat is normaal), vallen de extensions daarmee ook uit.

Het allerbeste is het daarom om de wimperextensions na een paar weken door de schoonheidsspecialiste te laten bijwerken. De meeste salons hebben daar een speciale service voor. Vraag bij jouw schoonheidsspecialiste of salon naar de mogelijkheden!

Overigens, mocht je de extensions echt zat zijn dan is er speciale remover te koop waarmee je de nephaartjes kunt verwijderen (al kunnen wij ons niet voorstellen dat je dat zou willen :)